Homestaging/Homestyling

Homestaging/homestyling är konsten att på ett kreativt sätt arrangera möbler, konst och andra inredningsdetaljer så att din bostad framträder från sin allra bästa sida. När man har bott ett tag i samma bostad är det lätt att bli hemmablind och det kan vara svårt att bedöma vad som bör åtgärdas inför en försäljning. Vad bör fixas inomhus och utomhus ? Vad bör packas ner och flyttas undan ? Vad kan stå kvar och eventuellt kompletteras inför fotografering och visning ?

Det är här vi kommer in. Vi hjälper dig att lyfta fram de bästa sidorna av ditt hem. De flesta köper sin bostad på känsla och första intrycket är A och O. Ett väl stylat hem attraherar fler spekulanter och ökar möjligheten till att få ut ett högre pris och en snabbare försäljning. Statistiken visar att man ofta får 5-20 % mer betalt för bostaden när man använder sig av homestaging/styling.

Hur går det till?

Vi bokar in ett kostnadsfritt besök. Tillsammans gör vi sedan en uppskattning av insatsen som behövs för att förbättra försäljningsmöjligheterna. Därefter får ni en komplett offert från INSPIREDA på vad det kommer att kosta, samt en tidsplan för arbetet.

Kostnaden för homestaging/styling är avdragsgill och tas upp under ”Utgifter för avyttringen” på Skatteverkets blankett K6/K5.

Blankett K5 – Försäljning av småhus

Blankett K6 – Försäljning av bostadsrätt